Povodom obilježavanja „Dana poštenog takmičenja“ (Play True Day) u utorak 10.04. je na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održano edukativno predavanje na temu „Štetni utjecaj dopinga u sportu“.

Uposlenik Agencije za antidoping kontrolu BiH Sead Mulić je preko stotinu prisutnih studenata proveo kroz nekoliko tematskih cjelina koje za cilj imaju da približe i prikažu štetne posljedice uzimanja dopinga, kao i potrebu da se promovira bavljenje sportom bez dopinga.

Play True Day ili Dan poštenog takmičenja se obilježava svakog 10. aprila od 2013. godine kada je na inicijativu 17 južnoameričkih država pokrenuta kampanja kojom se podiže svijesti među sportistima, sportskoj javnosti i drugim uključenim stranama o globalnoj borbi protiv dopinga. U obilježavanje ovog dana se svake godine uključuje sve više sportskih organizacija, nacionalnih antidoping organizacija i međunarodnih sportskih saveza.

Svjetska antidoping agencija (WADA) je Play True Day obilježila tokom 5. konferencije Regionalnih antidoping organizacija u Bangkoku i iskoristila je ovu priliku da pokaže jedinstvo i solidarnost antidoping zajednice u svijetu.