Pandemija izazvana virusom corona zaustavila je i ograničila sportske aktivnosti i sportaše širom svijeta stavila pred brojne izazove. Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine se, kao i svake godine do sada, pridružila globalnoj kampanji  Svjetske antidoping agencije – WADA za čist sport: „Play Safe on Play True Day 2020“, koji se obilježava 9. aprila.

Pozivamo i molimo sportašice i sportaše da poštuju sve naredbe i mjere nadležnih institucija u borbi protiv corona virusa ujedno podsjećajući na značaj i važnost očuvanja čistog sporta, bez dopinga.

Od 2014. Svakog aprila, WADA i cijela svjetska antidoping zajednica slave „Play True Day“ kao posvetu sportu bez dopinga. Cilj kampanje je podizanje svijesti među sportašima, sportskoj javnosti i drugima o važnosti zaštite čistog sporta, ali ovaj put i potrebe poštivanja svih mjera u suzbijanju corona virusa.

Kampanja je prilagođena trenutnim uvjetima pandemije i fokusirana je na socijalne medije, društvene mreže pa Vas ovom prilikom pozivamo i molimo da se objavom na Vašem mediju pridružite ovoj kampanji.

U nastavku su linkovi na kojima su objavljeni sadržaji kampanje sa molbom za preuzimanje i objavu.

Zajedno za čist sport protiv corona virusa

 #PlayTrue #PlaySafe

 #PlayTrueDay #ostanikuci

 

https://www.instagram.com/p/B-v-ma9FdNZ/?igshid=1u0dbb200mjtm

https://www.facebook.com/AgencijaZaAntidopingKontroluBih/posts/2310761149027243