Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine je u četvrtak 17.03, na poziv Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, održala edukativno predavanje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja će nas predstavljati na Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu – EYOF Vuokatti 2022.

Bosanskohercegovački reprezentativci su upoznati sa antidoping pravilima, procedurom testiranja i svojim pravima i obavezama tokom testiranja. Osim sportista edukaciji su prisustvovali i treneri naše reprezentacije.

25. po redu zimski Evropski omladinski olimpijski festival bit će održan u finskom Vuokatti-ju od 20. do 25. marta 2022. godine. Najbolji mladi sportisti 44 evropske zemlje će braniti boje svojih država na takmičarskom programu Festivala u ukupno devet sportova: alpsko skijanje, biatlon, skijaško trčanje, umjetničko klizanje, hokej na ledu, nordijska kombinacija, brzo klizanje, skijaški skokovi i snowboard.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati četvero sportista u pratnji tri trenera u alpskom skijanju, skijaškom trčanju i umjetničkom klizanju.