Arijan Ademi žalio se UEFA-inom Disciplinskom sudu na četverogodišnju suspenziju zbog korištenja dopinga. Ipak, UEFA je samo potvrdila kaznu, što znači da makedonski veznjak neće igrati do 2019. godine.

Dinamo: Žalit ćemo se CAS-u

"Žalosni smo ovakvom odlukom i potvrdom prvostepene odluke jer smo imali nepobitne dokaze koji su ukazivali na drugačije. Nećemo tu stati i žalit ćemo se dalje na CAS te se nadamo u drugačiju odluku", rekao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

Podsjetimo, Ademi je pao na doping-testu nakon utakmice protiv Arsenala na otvaranju grupne faze Lige prvaka na anabolički steroid stanozolol.

"Teško mi je uopće riječima opisati kako se sada osjećam. Nisam kriv, znam da nisam ništa krivo napravio, a dobio sam ovakvu drastičnu kaznu. Užasno se osjećam",  rekao je Ademi nakon što je saznao UEFA-inu kaznu krajem 2015. godine.

Posljednji put Ademi je zaigrao protiv Intera u Zaprešiću 3. oktobra, a u tekućoj sezoni sakupio je tek osam nastupa za Dinamo. U proteklih više od pola godine makedonski reprezentativac trenirao je sa četvrtoligašem Kustošijom, ali nije smio igrati službene utakmice. "Razmišljao sam o prekidu karijere, ali fudbal je moj život", poručio je Ademi najavljujući nastavak karijere.

Potvrda drastične kazne strašan je udarac za fudbalera, koji će se fudbalu vratiti kao 28-godišnjak, ali i za Dinamo koji je na njemu dosad mogao zaraditi milione, a sada mora tražiti njegovu zamjenu.

Izvor: Index.hr