Predstavnici Agencije za antidoping kontrolu BiH su učestvovali u sportsko rekreativnoj manifestaciji „Pokret za radost – fitnes dan“ održanoj u srijedu 27.09. u Tuzli.

Ovaj projekt u organizaciji RSD „Sloboda“ osmišljen je u svrhu naglašavanja značaja kretanja i aktivnog života i Agencija je sa zadovoljstvom prihvatila učešće. Učesnici su se na info pultu mogli informisati o opasnostima korištenja nedozvoljenih sredstava, važnosti bovaljenja sportom u zdravom okruženju bez dopinga i djelatnostima Agencije, a uposlenici Agencije su također odgovarali na postavljena pitanja u vezi sa borbom protiv dopinga.

Sportsko – rekreativna manifestacija „Pokret za radost – Fitnes dan“ održava se četvrti puta i njen cilj je da se učesnicima i ostalim građanima daju primjeri zanimljivih, praktičnih i korisnih sadržaja koji nude priliku za kretanje i fizičku aktivnost uz zabavu. Riječ je o jednoj od najposjećenijih manifestacija u gradu Tuzli što je izvrsna prilika da se ideje sporta bez dopinga i opasnosti zbog njegovog korištenja približe javnosti.

Agencija za antidoping kontrolu će nastaviti aktivno podržavati ovakve događaje koji za cilj imaju stvaranje zdravog okruženja u kojem će poštenim nadmetanjem mladi sportisti graditi svoj karakter, duh i tijelo.